Dünya yavaş yavaş doğanın mucizeler yarattığı gerçeğine
ayıka dursun ben bunları ezelden biliyordum diye hava atmadan geçmem! Eğer
vücuda ihtiyacı olanı verirseniz, imkansız olduğunu düşündüğünüz hastalıkları
bile iyileştirebilirsiniz. Bunun en güzel örneği genellikle tedavisi mümkün
edilemez bir sağlık sorunu olarak gösterilen çürük dişler. Bugün kapsamlı
araştırmalar bize bunun gerçek olmadığını gösteriyor.
Çürük Hakkında Doğru
Bildiğimiz Yalanlar
Bize ne öğrettiler? “Eğer
süt, kek, kuru üzüm veya karbonhidrat (şeker ve nişasta) içeren yiyecekler
yediğimiz ve dişlerimizde kalıntıları kaldığında çürükler oluşur. Ağızda
yaşayan bakteriler bu kalıntılara hücum edip, asit oluşumuna neden olur. Bir
süre sonra bu asit diş minesini yok edip çürüğe yol açar.”
Bu teoriyle ilgili birkaç sorun var:
§
Yerli kabileler incelendiğinde karbonhidrat
tüketmelerine ve dişlerini fırçalamamalarına rağmen ağızlarında tek bir çürük
bile bulamamışlar.
§
Bakteriler işlenmiş şekere ve una besin
içermediği için gelmezler.
§
Bakterilerin sevdikleri yiyecekler süt, sebze,
et, balık ve meyve diş çürüklerine neden olmaz.
Eğer modern diş
çürüğü açıklaması bu kadar tutarsızsa, gerçekten sebebi nedir?
Dişlerin çürümesine
gerçekten ne neden olur?
Öncü doktorların yaptığı araştırmalar çürüğün sebeplerini 3
ana başlıkta topluyor:
§
Beslenmenin mineral açısından yetersiz olması
§
Beslenmenin yağda çözünen vitaminler açısından
yetersizliği (A, D,E ve K)
§
Barsak sisteminin düzgün absorbe edemediği
besinler sebebiyle oluşan bitkisel asidin varlığı.
Eğer bir süre sonra beslenmenizde vitamin ve mineraller
yeterli değilse ve yüksek oranda fitat (tahıl, tohum,fındık ve baklagiller)
içeriyorsa kan kimyanız ve kalsiyum miktarı ile fosfor dengeleri değişmeye
başlar bu da minerallerin kemiklerden eksilmesine ve dolayısıyla diş ve kemik
kaybına yol açar.
Yani, şekerin diş çürümelerine neden olduğuna dair uzun süreli
inanış doğrudur ancak bu aldığınız besinlerin yetersizliğinin sonucu olur.
Düşünülenin aksine bakterilerin bunları yediği ve üzerinde oluşturduğu asitle
dişleri çürüttüğü tamamen safsatadır.
Diş Çürüklerini İyileştiren Besinler
Kandaki kalsiyum ve fosfor oranını sağlamak ve minerallerin
dişlerimize bağlanmasını sağlamak için şekerli ya da işlenmiş besinleri
yemekten kaçınmak yeterli değildir. Aynı zamanda mineral ve vitamin içeren diş
yapısını sertleştirecek besinler yememiz lazım.
Odaklanmamız Gereken Gıdalar:
- Hindistan cevizi yağı, taze otla beslenmiş ineklerin organik süt ve süt ürünleri (özellikle tereyağı), taze otla beslenmiş hayvanların etleri, deniz mahsulleri ve et-kemik suları.
- Organik pişmiş sebzeler (kemik suyuna çorbalar idealdir)
- Karaciğer gibi organlar
- Bitkisel asit içeren besinleri sınırlayın (tahıllar, fasulye, fındık ve tohum) aynı zamanda kan şekeri dengesini alt üst eden işlenmiş unlar ve şekerlerin alımını tamamen kısıtlayın.
- Morina karaciğeri yağı – yüksek oranda yağda çözünen vitamin içerir (A, D,K)
- Magnezyum-kalsiyum ve fosforun etkin kullanımı için gereklidir
- Jelatin- kemik suyu yapmak için zamanın yoksa bu iyi bir alternatiftir ve diş etleri için olduğu kadar sindirim için de mükemmeldir
Şimdi gidin ve inci beyazı gülümsemelerinizi geri alın!
0 yorum :
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.
Thank you for commenting.