Kadınlar İçin Jilet Kullanma Rehberi

by 10/13/2015 0 yorum


Tüysüz ve pürüzsüz bir cilt sahibi olma arayışında kadınların çoğu koltuk altları, bikini bölgeleri ve bacakları için doğrudan jilete uzanıyor. Aslında, jilet kadınların istenmeyen tüylerden arınma yöntemleri arasında tahminlerin aksine 1. Sırada, hele ki mevzu malum bölgeyse! Bu kadar popüler olmamasına şaşmamalı, ucuz, kolay ve dilediğiniz zaman yapabiliyorsunuz; üstelik randevu alma, bekleme derdi de yok.

Ama jiletle vücudunuzu köşe bucak turlamak bazen kıl bir durum olabiliyor. Tıraş ciltte tahrişe, kıl dönmesine yol açtığı gibi sizi küçük kesikler ve sonrasında oluşabilecek enfeksiyona karşı savunmasız bırakabilir. Peki bunu yapmak için en iyi ve güvenli yol nedir? 


               Acemiler İçin Tıraş Olma Tüyoları


  • Çok Bıçaklı Bir Jilet Almaya Dikkat Edin


Her konuda olduğu gibi burada da doğru alet edevat sahibi olmak çok önemli ve keskin çok bıçaklı bir jilet bizim olmazsa olmazımız. Jiletteki bıçak sayısının birden fazla olması demek cildinizde aynı bölgeyi defalarca tıraş etmenize gerek olmayacak demektir. Böylece tahrişe de yol açmazsınız.
Ayrıca esnek ve oynar başlıklı bir jilet tercih etmek isteyeceksinizdir çünkü bu modeller kıvrımları dolaşırken küçük kesikler bırakma riskini azaltacaktır.

  • Jiletleriniz Körelir Körelmez Çöpe Atın


Tekrar tekrar jilet satın almanın maliyetinden kaçmak için onları sonuna kadar kullanmak isteseniz bile bıçaklar körelir körelmez ya da paslandığı an onları çöpe atmanız gerekir. Genelde bu körelme zamanı tüylerinizin kalınlığı ve gürlüğüne bağlı değişir ama Amerikan Dermatoloji Akademisinin tavsiyesi her 5-7 kullanımda bir jiletlerinizi değiştirmeniz yönünde. Ve eğer haftada 3 kez tıraş oluyorsanız, bu da yaklaşık 2 haftada bir yeni jilet kullanmanız anlamına geliyor.

Sakın duygusala bağlayıp sadakat gösterilerine girmeyin bayanlar! Yepyeni görünen bir jiletin üstünde minnacık bir kör nokta olsa bile bunun anlamı tıraş olurken aynı bölgede tüy kalacağı için tekrar yapmanız demektir bu da eşittir “hoş geldin tahriş”. Eğer bir bölgeden geçtikten sonra tekrar orda tüy kaldığını fark ederseniz, yeni jilet alma vakti geldi demektir.

  • Tıraş Jeli Kullanın


Tabi ki hiçbir jilet kankasız bırakılmamalıdır. Asla kuru tıraş yapmayın, bu cildinizde kesikler ve ya yanıklara sebep olabilir. Dermatologların jelleri tercih etmelerindeki sebep cildinizle jilet arasında koruyucu bir katman görevi görmesidir, ayrıca tüyleri yumuşattığı için tıraşı da kolaylaştırır. Jel ayrıca tıraş köpüğünden daha saydam olduğu için tıraş ettiğiniz bölgeyi daha iyi görürsünüz.

Eğer daha doğal bir çözüm isterseniz, nemlendirici özelliğiyle bilinen hindistancevizi yağını da kullanabilirsiniz. Sadece yağın yapışkan olabileceğini aklınızda bulundurun ve bir çimdikten fazla sürmeyin. Farklı bir yöntem ise saç kremi sürmek; böylece tüyler yumuşar ve işiniz kolaylaşır.

  • Tüylerin Çıkış Yönünün Tersine Doğru Almanız da Sakınca Yok


Genel kanının aksine bunu önermemizin sebebi tüylerin çıkış yönüne göre tıraş daha çok erkeklere göre verilmiş bir tavsiye. Erkeklerin yüzlerini tıraş ederken bu tavsiyeye uymaları onları tahrişten kurtarıyor. Sizin bacaklarınızdan bahsedecek olursak çok aldırış etmenize gerek yok. Ama özellikle bikini bölgesinde sık sık batıklarla karşılaşıyorsanız bu durumda tüylerin çıkış yönüne dikkat etmeniz sizin lehinize olacaktır.


  • Önce tüyleri kısaltın.


Araya uzun zaman girmiş olabilir. Malum kimse manken model değil sürekli katalog çekimimiz varmış gibi dolanmıyoruz ortalıkta. Bazen örüp, boncuk takılası haller alabiliyor tüyler. İşte böyle günlerde baltayla ormana yıkım işlemine gider gibi dalmayın canım. Oranızı buranızı kesersiniz, tahriş edersiniz falan… Sonra sallamadığınız o minnak kesik yaraları bakteriyel ve viral enfeksiyonlara davetiye çıkartır. (iki de bir enfeksiyon dediğim için hastalık hastaları korkudan paniklemeyin. Bu sadece düşük bir ihtimal, ölmezsiniz yani) Batıkla karşılaşma ihtimaliniz daha yüksek!

Tüylerin uzunluğu çok dert değildir ama kısaltmak işinizi kolaylaştıracaktır. Cildiniz tahriş olmadığı sürece, haftada birkaç kez ya da günlük tıraş olmanızda bir sıkıntı yok.  Uzun tüylerle ilgili yegane sıkıntı malum bölgede iyi göremediğiniz için jiletle kendinizi yaralama ihtimalidir. O yüzden siz siz olun önce budayın sonra kazıyın. J

  • Duş sonuna kadar bekleyin.


Zamanlama da pürüzsüz bir ten için çok önemli. Öyle ki tıraş olmak için en iyi zaman duşunuzun sonudur çünkü cildiniz nemlenmiş ve tüyleriniz yumuşamıştır çoktan.

Eğer düzenli olarak pediküre gidiyorsanız randevunuzdan önce tıraş olmayın! Jilet kaynaklı bir yaranız varsa iltihap riskinizi arttırırsınız. En iyisi pedikürden sonra tıraş olmaktır.  Bu kural tatil için de geçerli. Tuzlu suya girmeden önce tıraş olmak biraz canınızı yakabilir, güneş yanığından bahsetmiyorum bile. Eğer kazara ıstakoza gelin gittiyseniz jiletten uzak durun.

  • Arada bir sorunları düzeltmek için kortizon ve salisilik asit kullanın.


Yukarıdakileri harfiyen yerine getirmenize rağmen hassas bir cildiniz varsa zaman zaman kıl dönmesi ya da tahrişle karşılaşabilirsiniz. Jiletten önce cildi yatıştırmak için reçetesiz alabileceğiniz %1 oranında kortizon içeren bir kremle aloe vera jelini karıştırıp sürebilirsiniz. Eğer batığınız varsa cımbızla kendinizi deşme güdüsüyle mücadele edin. Kendinizi yaralarken, kıl foliküllerine zarar verip daha çok batık çıkmasına yol açmanız kaçınılmaz olur.  Bunun yerine salisilik asit içeren kremlerle derinin üst tabakasını soyup, batığın yüzeye çıkmasını sağlarsınız. Ondan sonra istediğiniz katliamı yapmakta serbestsiniz. 




Unknown

Yazar

Pi ve Ya yaşadıkları ve düşündükleri her konuyu laflarını esirgemeden sizler için Piyago'da yazıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.
Thank you for commenting.