Patron Kimmiş Gösterin Onlara!

by 10/18/2015 0 yorum

Dün sinemadan çıktıktan sonra uzun yıllardır görüşmediğim arkadaşım M., biricik kardeşim Y. Ve ben ordan burdan konuşurken söz yine geldi işe dayandı.  Üçümüzün de muzdarip olduğu konu o kadar ortaktı ki ve cevabı da bilindikti ki… İş dünyası bir cadı kazanıydı ve bizi annelerimiz peri kızı gibi yetiştirmişti. Gerçekten üçümüzün de elinde sihirli çubuğu eksik ama bu dışarıdan o kadar süslü ve sevimli gözükmüyor ne yazık ki. Birçoğuna göre sahip olduğumuz hanımefendi tavır hayli ezik dururken, plaza cadılarının şirretlikleri ne yazık ki bizlerin DNA kodlarımızda zerre bulunmuyor.

Durum böyle olunca iş dünyası bizi bir dipten başka dibe sürüklüyor. Yirmilerini bitirmekte olanlar için başarı gerçekten kolay değil özellikle kariyer yapmaya uğraşan bir kadınsanız. Pozitif, duygusal anlamda güçlü, tutkulu ve değerinizi göstermek için gerçek anlamda bir savaşçı olmanız gerekiyor. Ve kadın olarak yönetici olmak istiyorsanız, yönetici gibi davranmanız gerekli. İster hayalini kurduğunuz yolda olun isterse iş dünyasında hala yolunu bulmaya çalışanlardan olun, şimdi bahsedeceğimiz 10 alışkanlık sizi kuyrukta bekleyen plaza cadılarıyla rekabete hazırlayacak. O halde okuyun!

Facebook Gizlilik Ayarlarınızı Düzenleyin

Çılgın gece hayatı fotoğraflarınızı iş arkadaşlarınızın görmesinden daha kötüsü, müstakbel patron ve iş arkadaşlarınızın görmesidir. Facebook özelleştirilmiş arkadaş listeleri yapmanıza olanak sağlıyor böylece check-inlerinizi, fotoğraflarınızı ve özel hayatınızla ilgili diğer detayları kimin görüp göremeyeceğini seçebiliyorsunuz. Her yeni arkadaşlık isteği kabul ettiğinizde hangi listeye eklediğinize dikkat edin. Aynı şekilde tüm tweetlerinizin ve instagram fotoğraflarınızın dünyaya yayılmasını istemiyorsanız oralara da el atsanız iyi olur.

Linkedin Profili Oluşturun

Linkedin sizin İKcılara ve potansiyel patronlarınıza açılan pencerenizdir ve sizinle sözleşme yapmadan önce ilk baktıkları yerdir. Linkedine kariyer hayatınızın müzesi muamelesi yapın ve en nadide parçaları burada sergileyin. Kariyer hayatınız boyunca yeni kişilerle tanışırken onları Linkedin’den de eklemeyi ihmal etmeyin böylece sektöre ilişkin daha zengin bir bakış açınız olacaktır.

6 ayda bir CV nizi Güncelleyin

Yeni bir iş arayın, aramayın, CVnizi deneyimleriniz, yetenekleriniz ve projelerinizle ilgili güncel tutmanız çok önemlidir. Zamanla detayları unutursunuz ve yangın anında güncellemek istediğinizde çalıştığınız o projenin çok önemli bir yanını hatırlamazsanız yazık olur…

Her zaman teşekkür ya da hatır e-mailleri atın

Her toplantıdan sonra iş ortaklarınıza teşekkür mailleri atın, hatırlarını sormaya vakit ayırın. Kadirşinaslığınız ve medeni tutumunuz her daim hatırlanacaktır.

Değerinizi Bilin

Bu zamana kadar birkaç işte çalışmış olabilirsiniz. Geliştirdiğiniz becerileri başkalarının da görmesini sağlayın ve buna alışsanız iyi olur. Ancak bu şekilde zam, terfi almak istediğinizde kendinize olan güveninizle göz doldurursunuz.


Sosyalleşmeyi Öğrenin

Profesyonel hayatta çevre edinmek istiyorsanız kabuğunuzdan sıyrılmalısınız. Çalıştığınız sektöre göre değişen şekillerde farklı etkinliklere katılın ve burada edineceğiniz yeni kontaktlarınızı biriktirirken onlara dikkatle davranın.

Her Zaman 10 Dakika Erken Gidin

Bunu hayat dersi olarak değil de profesyonel hayat gerekliliği gibi görün. Dakiklik çok önemli bir alışkanlıktır. Sizin organizasyonel becerilerinizin ve güvenilirliğinizin en büyük göstergelerinden biridir.


Düzenli olun ve öyle kalın

Yapacaklarınızı unutmamak için bir to-do listesi kullanın ve fiziki çalışma alanınızı temiz ve düzenli tuttuğunuzdan emin olun.

E-maillerinize 24 saat içinde cevap verin

Hele ki bu mailler iş akışıyla alakalıysa… Eğer çok yoğunsanız, basit cevaplar bile çok yol almanızı sağlayacaktır. Tatile mi çıkacaksınız? Ne zaman döneceğinizi belirten bir “ofis dışındayım”  temalı oto cevap mailinizi kurmayı unutmayın.

İstediğiniz iş için en iyi şekilde giyinin.

Hepimiz kıyafetlerin sözsüz iletişimin önemli bir şekli olduğunu biliyoruz, bu yüzden insanların yan yan bakıp, konuşma malzemeleri üretmeyecekleri kıyafetler seçmeye özen gösterin.


Unknown

Yazar

Pi ve Ya yaşadıkları ve düşündükleri her konuyu laflarını esirgemeden sizler için Piyago'da yazıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.
Thank you for commenting.