Antikanserojen
Turpgillerden olan her sebze gibi kabakta sahip olduğu
glukozinat olarak bilinen fitokimyasallarla antikanserojenlerin başında gelir.
Eğer kanserden korunmak istiyorsanız beslenmenize turpgilleri kesinlikle dahil
etmelisiniz.
Lahananın içinde bulunan bileşikler vücudun antioksidan ve
detoksifasyon mekanizmalarının işlevini arttırdığı gibi zararlı hormon ve
kimyasalların etkilerini yok etmek için vücudun direncini arttırır. Lahana
tüketimi çok olan insanlarda akciğer, kolon, meme ve rahim ağzı kanseri
türlerine daha az rastlanmıştır. Yapılan bir araştırmaya göre haftada 3 kez ya
da daha fazla lahana tüketen kadınlar, 1 kez veya daha az tüketen kadınlara
göre meme kanserine yakalanma oranları %72
daha azalıyormuş.
Peptik ülsere karşı lahana yiyin!
Lahana suyunun peptik ülsere karşı tedavi amaçlı
kullanılması ilk defa 1949 yılında yapılan bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır.
Mide ülseri olan hastalar üstünde yapılan araştırmalar, lahana suyu tedavisi
görenlerin 7,3 günde iyileştiğini gösterirken, standart tedavi yöntemleriyle
iyileştirilmeye çalışılan hastaların 42 günde ancak tedaviye cevap verdiği
gözlenmiştir. Daha sonraki çalışmalar taze lahana suyunun peptik ülser üstünde
son derece etkili olduğunu doğrulamıştır. Lahananın anti ülser bileşeni olarak
bilinen bileşeni ilk olarak U Vitamini olarak adlandırılmıştır fakat daha sonra
glutamin (sindirim sistemini çevreleyen hücrelerin büyümesi ve yenilenmesi için
önemli olan bir aminoasit) olarak yeniden adlandırıldı.
Besin Değerleri
Lahana özellikle potasyum, C vitamini, B6 vitamini, folik
asit, kalsiyum, biyotin, manganez ve magnezyum olmak üzere mükemmel bir besin
kaynağıdır.
Advantages of Eating Cabbage
Cancer Warrior
A successful
diet to fight against cancer must include cruciferous vegetables, and cabbage
is one of them! The phytochemicals which are called glucosinolates are also
known as cancer warriors.
Compounds
of cabbage help our bodies to produce more antioxidants and neutralize the
toxic chemicals. People who eat cabbage regularly lower the risk of getting
caught by certain cancer types like breast, lung, colon and prostate.
Especially women who eat cabbage often have 72% less risk compared to those who
eat less.
Natural Treatment for Peptic Ulcers
Back in
1949 a study proved that cabbage juice is a naturel remedy for peptic ulcers.
Patients who are treated with cabbage juice got well after the first week
whereas the rest of the patients needed 1, 5 months to recover. The Vitamin U
also known as “glutamine” within the cabbage helps the gastrointestinal system’s
cells regenerate themselves.
Nutrients:
- · Potassium
- · Vitamin C
- · Vitamin B6
- · Folic Acid
- · Calcium
- · Biotin
- · Manganese
- · Magnesium
0 yorum :
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.
Thank you for commenting.