Lahananın Faydaları

by 3/03/2015 0 yorum

Antikanserojen

Turpgillerden olan her sebze gibi kabakta sahip olduğu glukozinat olarak bilinen fitokimyasallarla antikanserojenlerin başında gelir. Eğer kanserden korunmak istiyorsanız beslenmenize turpgilleri kesinlikle dahil etmelisiniz.
Lahananın içinde bulunan bileşikler vücudun antioksidan ve detoksifasyon mekanizmalarının işlevini arttırdığı gibi zararlı hormon ve kimyasalların etkilerini yok etmek için vücudun direncini arttırır. Lahana tüketimi çok olan insanlarda akciğer, kolon, meme ve rahim ağzı kanseri türlerine daha az rastlanmıştır. Yapılan bir araştırmaya göre haftada 3 kez ya da daha fazla lahana tüketen kadınlar, 1 kez veya daha az tüketen kadınlara göre meme kanserine yakalanma oranları  %72 daha azalıyormuş.

Peptik ülsere karşı lahana yiyin!

Lahana suyunun peptik ülsere karşı tedavi amaçlı kullanılması ilk defa 1949 yılında yapılan bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. Mide ülseri olan hastalar üstünde yapılan araştırmalar, lahana suyu tedavisi görenlerin 7,3 günde iyileştiğini gösterirken, standart tedavi yöntemleriyle iyileştirilmeye çalışılan hastaların 42 günde ancak tedaviye cevap verdiği gözlenmiştir. Daha sonraki çalışmalar taze lahana suyunun peptik ülser üstünde son derece etkili olduğunu doğrulamıştır. Lahananın anti ülser bileşeni olarak bilinen bileşeni ilk olarak U Vitamini olarak adlandırılmıştır fakat daha sonra glutamin (sindirim sistemini çevreleyen hücrelerin büyümesi ve yenilenmesi için önemli olan bir aminoasit) olarak yeniden adlandırıldı.

Besin Değerleri


Lahana özellikle potasyum, C vitamini, B6 vitamini, folik asit, kalsiyum, biyotin, manganez ve magnezyum olmak üzere mükemmel bir besin kaynağıdır.



Advantages of Eating Cabbage

Cancer Warrior

A successful diet to fight against cancer must include cruciferous vegetables, and cabbage is one of them! The phytochemicals which are called glucosinolates are also known as cancer warriors.
Compounds of cabbage help our bodies to produce more antioxidants and neutralize the toxic chemicals. People who eat cabbage regularly lower the risk of getting caught by certain cancer types like breast, lung, colon and prostate. Especially women who eat cabbage often have 72% less risk compared to those who eat less.

Natural Treatment for Peptic Ulcers

Back in 1949 a study proved that cabbage juice is a naturel remedy for peptic ulcers. Patients who are treated with cabbage juice got well after the first week whereas the rest of the patients needed 1, 5 months to recover. The Vitamin U also known as “glutamine” within the cabbage helps the gastrointestinal system’s cells regenerate themselves.

      Nutrients:

  • ·         Potassium
  • ·         Vitamin C
  • ·         Vitamin B6
  • ·         Folic Acid
  • ·         Calcium
  • ·         Biotin
  • ·         Manganese
  • ·         Magnesium

Unknown

Yazar

Pi ve Ya yaşadıkları ve düşündükleri her konuyu laflarını esirgemeden sizler için Piyago'da yazıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.
Thank you for commenting.